Dalshult förvärvar Areco Contractor AB

Dalshult, en svensk privatägd koncern och en stark aktör inom rivning samt entreprenad, har förvärvat Areco Contractor AB. Genom förvärvet växer Dalshult ytterligare inom området rivning, sanering och miljötekniska undersökningar. Areco Contractor, med huvudkontor i Helsingborg, har en omsättning på ca 75 mkr. Bolaget grundades redan 1999 och har idag ett 40-tal anställda.

”Med Areco Contractor förstärker vi vår närvaro i södra Sverige. Bolaget arbetar i ett omfattande geografiskt nätverk tillsammans med många namnkunniga kunder. Bolaget ligger i framkant i sin nisch och erbjuder kvalitativa helhetslösningar inom rivning och sanering. Bolaget är känt för sin starka marknadsposition, kundservice och tekniskt kunnande.”

Förvärvet kompletterar Dalshults befintliga affärsområde rivning- och sanering genom att tillföra mer resurser och kompetens. Vi ser förvärvet som en viktig pusselbit i att utveckla vår kärnverksamhet, öka produktutbudet samt möta framtidens efterfrågan på rivningstjänster.” säger VD:n Markus Andreasson.

Areco Contractor har historiskt, och är än idag, en betydande aktör på den svenska rivningsmarknaden. Bolagets huvudsakliga kunder har varit kommuner samt de större bygg- och fastighetsföretagen. Som helhetsleverantör erbjuder Areco Contractor både miljötekniska undersökning, sanering, rivning och håltagning.

”Att förvärva Areco Contractor är ett naturligt steg för Dalshult i utvecklingen av sin rivningsverksamhet. Vi ser hur efterfrågan på Dalshults tjänster ökar och vi behöver förstärka våra resurser och vårt erbjudande för att utvecklas till nästa nivå. Vi är övertygade om att utvecklingsresan tillsammans med personal och kunder kommer skapa plattformen för ytterligare tillväxt och ökad kundupplevelse.” förklarar Markus Andreasson.

För ytterligare information kontakta

Markus Andreasson, VD Dalshult
0735-03 96 05
markus.andreasson@dalshult.se

Peter Areskog, Koncernchef Areco
0705-54 20 30
peter.areskog@areco.se

 

Kontakta oss

Grustagsgatan 15
254 64 Helsingborg

Scroll